Destinație EuroSpeleo Forum

EuroSpeleo Forum ediția 9 se va desfășura între 22-24 august 2014, în Băile Herculane, România.
 

Băile Herculane este una dintre cele mai vechi stațiuni din lume, cu o istorie lungă privind ocuparea umană. Este o stațiune mică situată în Carpații de sudvest, aproape de Dunăre și de unele dintre cele mai spectaculoase areale carstice din România. Orașul se dezvoltă de-a lungul văii Cerna, format în calcare Jurasice.
Numeroase descoperiri arheologice au scos la iveală faptul că zona a fost locuită încă din Paleolitic. Orașul a fost întemeiat în perioada Imperiului Roman, datorită proprietăților terapeutice ale izvoarelor sale termale și a fost numit în onoarea Zeului Roman Hercules. Azi, stațiunea este vizitată pentru proprietățile sale natural curative: izvoare calde cu sulf, clor, sodium, calciu, magneziu li alte minerale, căt și pentru apa ionizată negative.

La finele lunii August climatul este foarte plăcut, temperature medie lunară atingând  20-22 °C.

Viza pentru România
Nu este necesară pentru cetățenii din majoritatea țărilor Europene, Statele Unite și Canada, care dețin un pașaport valabil cu cel puțin 6 luni înainte de intrarea în țară, pentru vizite până la 30 de zile (90 de zile în unele cazuri).

Puteți verifica regulile privind viza care se aplică pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe România.

Pentru țările ai cărora cetățeni au nevoie de viză pentru a intra în România, este nevoie de un acord bilateral pentru a facilita primirea vizei. Dacă aveți nevoie de o invitație formal, vă rugăm să ne anunțați cât de repede.

Acces
La Băile Herculane este ușor de ajuns cu trenul (stația pe ruta București-Timișoara) sau cu mașina (Drumul European E70, aprox. 350 km de București; aprox. 170 km de Timișoara). Sunt curse regulate de la gară în central orașului, la fiecare tren. Cele mai apropiate aeroporturi internaționale sunt Timișoara (170 km), Craiova (160 km), Cluj-Napoca (340 km) și București (380 km).

Dacă aveți nelămuriri, vă rugăm să ne consultați înainte de a rezerva zborul.

O harta la scala intreaga a regiunii Herculane se gaseste aici http://www.hartionline.ro/ro/harta/d7.html.